De eerste jaren: pionieren is de boodschap

Cogetix is een team van enthousiaste IT’ers die jarenlang ervaring hebben opgedaan in de technologie sector: op het vlak van systeembeheer, software ontwikkeling, support en verkoop van systemen, zowel in de KMO als in enterprise omgevingen. Gesterkt door het besef dat cloud computing de IT sector de volgende jaren fundamenteel zou veranderen zijn we reeds in 2009 gestart met het aanbieden van innovatieve IT oplossingen aan de KMO. Een gewaagde keuze die tijdens de beginjaren op weinig begrip kon rekenen bij zaakvoerders en managers die gedurende de voorbije decennia complexe interne ICT-oplossingen hadden opgebouwd en onderhielden. Geen haar op hun hoofd dat er aan dacht om die investeringen zomaar te vervangen door online toepassingen waar ze – naar eigen gevoel – geen controle over zouden hebben.

Cloud wint

Sneller groeien: 26%
Toename omzet: 21%
Zoals altijd brengt de tijd raad. Anno 2015 hebben public cloud oplossingen de IT sector volledig hervormd. De experimentele platformen van weleer zijn volwassen geworden. Bedrijven beseffen dat ze hun IT strategie moeten aanpassen omdat het onhoudbaar geworden is om interne IT systemen (die vaak op maat gemaakt werden) te blijven onderhouden.

Anders durven ondernemen

Cogetix heeft gelukkig jaren geleden het platgetreden pad durven verlaten. We hebben het comfort van de vertrouwde systemen tijdig kunnen loslaten om vanuit onze ervaring expertise op te bouwen in nieuwe cloud platformen. Daar plukken onze klanten vandaag uiteraard de vruchten van: we hebben voldoende voeling met klassieke ICT omgevingen om klanten op een professionele manier te begeleiden doorheen de transitie naar échte cloud oplossingen. Steeds met beide voeten op de grond: geen onrealistische beloftes maar langdurige relaties met voortreffelijke ondersteuning. Ons aanbod vandaag is het resultaat van de energie die we gestoken hebben in het evalueren, testen en gebruiken van honderden cloud systemen en ze daarna af te toetsen aan de Belgische realiteit. Op die manier hebben we ons kunnen vergewissen dat de producten die we in ons portfolio opnemen een effectieve meerwaarde hebben voor de KMO.

Concreet?

  • Wij geloven in het pay-as-you-go model. Geen immense investeringen meer die omwille van torenhoge onderhoudskosten en complexe licentiemodellen uw organisatie in een digitale wurggreep houden.
  • Wij helpen bij het afbouwen van interne IT systemen
  • Design thinking gebruiken we als instrument voor innovatie en verandering: experimenteren, prototypen, leren van fouten, verbeteren, samenwerken.